IJTIMOIY ISHNING JAMOAT RIVOJIDAGI ROLI VA AHAMIYATI - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijtimoiy ishning jamiyat rivojidagi roli va ahamiyati tahlil qilinadi. Ijtimoiy ish tizimi jamiyatning ijtimoiy barqarorligini ta’minlash, ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlarga yordam berish va jamiyatda adolatni kuchaytirish jarayonida muhim vosita sifatida qaraladi. Maqolada ijtimoiy ishning nazariy asoslari, zamonaviy yondashuvlar, innovatsion strategiyalar va jamoatchilik bilan hamkorlikdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ijtimoiy ish jamiyat rivojida ijtimoiy barqarorlikni oshirish, muammoli qatlamlarni qo‘llab-quvvatlash va insonlar hayot sifatini yaxshilashda hal qiluvchi rol o‘ynaydi.