Tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirishning pedagogik-psixologik asoslari - Eshmatov Samariddin Hamza oʻgʻli, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning motivatsiyasini kuchaytirish, rag‘batlantirish tizimlarini joriy etish, individual va guruh ishlari orqali ijodiy salohiyatni rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqola o‘quv jarayonini samarali tashkil etish, ijodiy muhit yaratish va o‘quvchilarning shaxsiy hamda professional rivojlanishiga hissa qo‘shadigan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.