Talabalarda tasviriy san’at asarlarini estetik idrok va baholash ko‘nikmalarini shakllantirish metodikasi - Esanova Lobar Kulmurotovna, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarda tasviriy san’at asarlarini estetik idrok etish va baholash ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik metodikalari tahlil qilinadi. Tadqiqot san’at asarlarini tanqidiy tahlil qilish, reflektiv yondashuv, loyiha asosida o‘qitish va interaktiv metodlardan foydalanish orqali talabalar estetik idrokini, ijodiy tafakkurini va tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga qaratilgan strategiyalarni o‘rganadi. Maqolada kognitiv, emotsional va estetik komponentlarning uyg‘un ishlashi, talabalarning madaniy xabardorligini oshirish va san’at asarini baholash qobiliyatini mustahkamlash yo‘llari ko‘rib chiqiladi.