Tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirishning pedagogik-psixologik asoslari - Eshmatov Samariddin Hamza oʻgʻli, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy va kasbiy-ijodiy kompetensiyalarini shakllantirish bo‘yicha pedagogik-psixologik yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda individual va guruh loyihalari, interaktiv metodlar, motivatsiya va rag‘batlantirish tizimlarining o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini rivojlantirishdagi roli ko‘rib chiqilgan. Maqola pedagogik jarayonni samarali tashkil etish va o‘quvchilarning shaxsiy hamda professional rivojlanishiga hissa qo‘shadigan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.