Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida tasviriy san’at darslarida innovatsion pedagogik yondashuvlar - Boboniyozova Roziya Mirsalim qizi, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida tasviriy san’at darslarini samarali tashkil etish va o‘quvchilar ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan innovatsion pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Maqolada interfaol metodlar, loyiha asosida o‘qitish va texnologik vositalardan foydalanish orqali dars samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning estetik didi, vizual tafakkuri va ijodiy qobiliyatlarini shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.