Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida tasviriy san’at darslarini interfaol metodlar orqali samarali o‘qitish - Boboniyozova Roziya Mirsalim qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 5–7-sinflarda tasviriy san’at fanini o‘qitish samaradorligini oshirishga qaratilgan interfaol pedagogik metodlar tahlil qilinadi. Maqolada guruh ishlari, loyiha asosida o‘qitish, multimedia vositalaridan foydalanish va reflektiv mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, dars jarayonini optimallashtirish va o‘quvchilarning faol ishtirokini ta’minlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.