“5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslarida kreativ yondashuvni qo‘llash orqali ijodiy ko‘nikmalarni rivojlantirish” - Axmedov Dilmurod Xolmamatovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Maqolada 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida kreativ yondashuvni qo‘llashning pedagogik va metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot ijodiy ko‘nikmalarni rivojlantirish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rag‘batlantirish va darslarni interaktiv qilishning samarali usullarini ko‘rsatadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, kreativ yondashuv dars jarayonini qiziqarli va samarali qiladi hamda o‘quvchilarda ijodiy salohiyatni rivojlantirishga yordam beradi.