MAMLAKAT IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI - Ergashaliyeva Dilzodaxon Alisherjon qizi, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada mamlakat iqtisodiyotini rivojlantirishda axborot texnologiyalarining ahamiyati vs uni ta'sirlari tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalari asosan, raqamli transformatsiya, ishlab chiqarish sohalarini modernizatsiya qilishda muhim rol o'ynaydi. Maqolada O'zbekiston Respublikasining raqamli iqtisodiyotiga kirishi, uning iqtisodiyotga ta'siri ko'rib chiqiladi.Xulosa o'rnida, axborot texnologiyalarining mamlakatdagi o'rni va ijobiy ta'sirlari haqida ma'lumot berilgan.