MUSIQA VA SANʼAT: SHAXS KAMOLOTI HAMDA JAMIYAT TARAQQIYOTINING KUCHLI OMILI - Abdurayimov Faxriddin Muxammadali o‘g‘li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada musiqa va sanʼatning inson shaxsiyati shakllanishidagi, maʼnaviy-axloqiy qadriyatlar tizimini boyitishdagi va jamiyat taraqqiyotini taʼminlashdagi o‘rni keng yoritilgan. Unda sanʼat vositasida estetik didni rivojlantirish, yosh avlodni yuksak maʼnaviyat va madaniyat ruhida tarbiyalash, shuningdek, milliy o‘zlikni anglashdagi ijtimoiy-psixologik omillar tahlil qilingan. Maqola sanʼatning taʼlim-tarbiya, ijtimoiy barqarorlik va milliy taraqqiyotdagi roli haqidagi ilmiy-nazariy yondashuvlar asosida yozilgan bo‘lib, unda O‘zbekistonning madaniy siyosati va amaliy tajribalariga ham alohida eʼtibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari sanʼat sohasining ijtimoiy ong va ong osti orqali jamiyat hayotiga qanday taʼsir qilishini ochib beradi.