FRAZEOLOGIZMLARNI O‘RGATISH ORQALI O‘QUVCHILARDA TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH - Saidova Madinabonu Abduhakim qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada frazeologizmlarning o‘quvchilarning tafakkurini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Frazeologik birliklar til boyligini oshirish bilan birga, o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashi, obrazli tasavvur qilish qobiliyatini shakllantirishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada frazeologizmlarni o‘qitishda innovatsion yondashuvlar, interaktiv metodlar va amaliy mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning tilga bo‘lgan qiziqishini orttirish va tafakkurini rivojlantirish bo‘yicha tajribalar keltiriladi. Shuningdek, frazeologik birliklarni o‘zlashtirish jarayonida o‘quvchilarning ijodiy fikrlash va muammoli vaziyatlarni hal qilish ko‘nikmalarining shakllanishi tahlil etiladi.