IQTISODIY O‘SISHNING MIKROIQTISODIY ASOSLARI VA UYLARNING O‘ZBEKISTON TAJRIBASIDA NAMOYON BO‘LISHI - Asrayev Shavkat Baxtiyor o'g'li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mikroiqtisodiy asoslar iqtisodiy o‘sishni tashkil etuvchi asosiy elementlar bo‘lib, ular ishlab chiqarish samaradorligi, resurslardan foydalanish, xususiy va kichik biznes faoliyati, iste’mol va investitsiya qarorlari bilan bog‘liq. O‘zbekiston tajribasida mikroiqtisodiy mexanizmlar iqtisodiy o‘sish va rivojlanishni rag‘batlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada mikroiqtisodiy omillar va ularning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri, xususan xususiy sektor, kichik va o‘rta biznes, innovatsiyalar, ish haqi, iste’mol darajasi va resurslarning samarali taqsimlanishi orqali namoyon bo‘lishi tahlil qilinadi.