BOLALARDA IMMUNITET TIZIMINI SHAKLLANTIRISH VA MUSTAHKAMLASHNING AHAMIYATI - Barchinoy Obidova, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada bolalar immunitet tizimining shakllanishi va mustahkamlash usullari haqida batafsil ma'lumotlar keltirilgan. Bolalar immunitetining ontogenezi, uni mustahkamlashning zamonaviy va an'anaviy usullari, profilaktika choralari hamda O'zbekiston sharoitida immunitetni mustahkamlashning o'ziga xos jihatlari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida bolalar immunitetini mustahkamlashning samarali usullari taklif etilgan.