Yuzni tanish texnologiyalarining xavfsizlik tizimlarida qo‘llanilishi - Usmonov , Muhammadabdulla (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada yuzni tanish texnologiyalarining xavfsizlik tizimlarida qo‘llanilish imkoniyatlari, afzalliklari va xavf omillari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt va mashinaviy o‘rganish algoritmlariga asoslangan biometrik tizimlar zamonaviy xavfsizlik infratuzilmasining ajralmas qismiga aylangan. Maqolada yuzni tanishning ishlash tamoyili, ma’lumotlarni himoya qilishda yuzaga keladigan muammolar hamda shaxsiy hayot daxlsizligi masalalari yoritilgan.