O’ZBEKISTONDA PSIXOLOGIK G’OYALARNI O’RGANISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Rasulova , Shaxloxon (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistonda psixologik g‘oyalarni o‘rganishning tarixiy, madaniy va ijtimoiy xususiyatlarini tahlil qiladi. Tadqiqotda qadimiy Sharq falsafasi va tasavvuf maktablaridan boshlab, sovet davri metodologiyasi, mustaqillik yillaridagi milliy yondashuvlar hamda zamonaviy psixologik amaliyotlar o‘rganilgan. Natijalar o‘zbek psixologiyasining milliy mentalitet, ma’naviyat va ijtimoiy ong bilan chambarchas bog‘liqligini, shuningdek, global ilmiy tendensiyalar bilan integratsiyalashganini ko‘rsatadi.