Sun’iy intellekt yordamida o’zbek tili grammatikasini o’rganish - Komilova , Zulxumor; Komilova , Nozima (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari yordamida ona tilimiz grammatikasini qanday o’rganish mumkinligini chuqur tahlil qiladi. Asosiy e’tibor sun’iy intellekt (artificial intelligence) ning ta’limdagi o’rniga qaratilgan. Shuningdek, o’zbek tili grammatikasini o’rgatishda SI imkoniyatlari hamda ularning afzalliklari va kamchiliklari baholanadi.