O‘ZBEKISTONDA YASHIRIN IQTISODIYOT DARAJASI VA DINAMIKASI TAHLILI - Soatov , Shahzod (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqola O‘zbekistonda “yashirin” (kuzatilmaydigan) iqtisodiyotning darajasi va dinamikasini uch darajali (mikro–mezo–makro) yondashuv asosida tahlil qiladi. Empirik asos sifatida elektron hisob-fakturalar, onlayn-KKM yozuvlari va kameral tekshiruv jarayoni indikatorlari qo‘llanadi; sektoral tuzilma va vaqt bo‘yicha pasayish tendensiyalari baholanadi. Natijalar norasmiy faoliyatning yuqori konsentratsiyasi va ma’muriy-raqamlashtirish choralarining komplayensga ijobiy ta’sirini ko‘rsatadi.