YOSHLAR TADBIRKORLIK FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING SOTSIOLGIK TAHLILI - Abdurahimova, Shirinoy; Qozoqov, Sobirjon (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirish jarayoni sotsiologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Unda yoshlarning iqtisodiy faolligini oshirish, ularni biznesga jalb etishdagi ijtimoiy omillar, davlat siyosati, innovatsion fikrlash va ijtimoiy muhitning roli o‘rganilgan. Tadqiqot davomida sotsiologik yondashuvlar asosida yosh tadbirkorlikning ijtimoiy funksiyalari, motivatsion omillari hamda mavjud muammolar tahlil etilgan.