O‘ZBEK LIRIKASIDA ARAB VA FORS O‘ZLASHMALARI: ERKIN VOHIDOV SHE’RLARI ASOSIDA LINGVOPOETIK TAHLIL - Nazarova , Sabrina (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq shoiri Erkin Vohidov she’rlarida arab va fors tillaridan kirib kelgan o‘zlashma so‘zlarning qo‘llanishi, ularning leksik-semantik xususiyatlari va badiiy matndagi lingvopoetik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoirning she’riy uslubi, so‘z tanlash mahorati va estetik ta’sirchanlikni oshirishda o‘zlashma so‘zlardan foydalanish yo‘llari misollar asosida ko‘rsatiladi.