AJRASHGAN OILA VAKILLARI О‘RTASIDA NIKOHDAN AJRALISH SABABLARINING ILMIY TAHLILI VA AJRALISH DARAJASINI KAMAYTIRISH CHORALARI - Rustamov , Jaxongir (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda nikohdan ajralish holatlarining ko‘payish tendensiyasi, ularning asosiy sabablari hamda oilaga va jamiyatga ko‘rsatadigan oqibatlari ilmiy tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida 2025 yil boshida mamlakatning 9 hududida ajrashgan oilalar vakillaridan iborat 311 nafar respondent bilan so‘rov o‘tkazilib, ajrimga olib keluvchi omillar statistik va sotsiologik usullar yordamida o‘rganildi. Maqolada olingan natijalar avvalgi tadqiqotlar va xorijiy tajribalar bilan taqqoslanib, nikoh barqarorligini oshirishga qaratilgan kompleks chora-tadbirlar taklif etilgan.