INTYEGRATIV YONDASHUV ASOSIDA ONA TILI VA O‘QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA ZAMONAVIY PYEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING NAZARIY-MYETODIK ASOSLARI - Bozorova , Nozigul (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada integrativ yondashuv asosida ona tili va o‘qish savodxonligi darslarida zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning nazariy va metodik asoslari yoritilgan. Zamonaviy ta’limda fanlararo bog‘lanish, innovatsion texnologiyalardan samarali foydalanish va o‘quvchi shaxsini rivojlantirishda integratsiyaning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ona tili va o‘qish savodxonligi darslarida multimedia vositalari, interaktiv usullar va klaster, mayndmep, keys-stadi kabi texnologiyalarning samaradorligi asoslangan.