Patalogik yedirilishning yoshga bog’liq xususiyatlari - Aziza (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada patalogik yedirilish jarayonining yosh davrlariga bog‘liq holda kechishi, uning klinik ko‘rinishlari, sabablari va oqibatlari tahlil qilinadi. Har bir yosh davrida organizmning fiziologik va morfologik xususiyatlari o‘ziga xos bo‘lib, bu patalogik yedirilishning rivojlanish mexanizmlariga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada bolalik, o‘smirlik, o‘rta yosh hamda qarilik davrida patalogik yedirilishning etiologik omillari, klinik ko‘rinishlari va profilaktik choralarining ahamiyati yoritilgan.