TIBBIY TASVIRNI TAHLIL QILISHDA VA BEMORLARNI KUZATISHDAGI NATIJALAR - Anorov, Sirojiddin; Xoshimov, Boburjon (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada tibbiy tasvirlar – rentgen, ultratovush, KT (kompyuter tomografiyasi), MRT (magnit-rezonans tomografiya) kabi metodlar orqali bemorlarni diagnostika qilish va kuzatishda erishilgan natijalar tahlil qilinadi. Shuningdek, bu usullarning samaradorligi, aniqligi, bemor holatini dinamik kuzatishda tutgan o‘rni, sun’iy intellekt yordamida tasvirlarni tahlil qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Klinik amaliyotda tibbiy tasvirlash usullarining roli kengayib, u bemorlarni to‘g‘ri va erta tashxislashda muhim vositaga aylangan.