SOLIQDAN BO‘SHATISH SIYOSATI VA UNING IJTIMOIY TADBIRKORLIKDAGI O‘RNI - Yerjanov Shohrux Kabil o'g'li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan soliqdan bo‘shatish siyosatining ijtimoiy tadbirkorlik faoliyatiga ta’siri o‘rganiladi. Ijtimoiy tadbirkorlik jamiyatdagi ijtimoiy muammolarni hal etish bilan bir qatorda, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga xizmat qilmoqda. Soliq imtiyozlari va soliqdan vaqtincha bo‘shatish mexanizmlarining joriy etilishi ijtimoiy tadbirkorlik subyektlarining rag‘batini oshirishga, ularning barqaror faoliyat yuritishiga hamda yangi ish o‘rinlarini yaratishga yordam beradi. Maqolada shuningdek, xalqaro tajriba asosida soliqdan bo‘shatish choralarining samaradorlik darajasi ham tahlil qilinadi.