XALQ PEDAGOGIKASI VA MAKTABDA UNING QO‘LLANISHI - Begjanova Dilnaz (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek xalq pedagogikasining asoslari va uning maktab ta'limida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Maqolada xalq pedagogikasining axloqiy qadriyatlar, mehnatsevarlik, hurmat va tabiatga bo‘lgan ehtirom kabi asosiy tamoyillari yoritilib, maktabda bu qadriyatlarning o‘quvchilarga qanday o‘rgatilishi va ularning ma'naviy-axloqiy rivojlanishiga qanday ta'sir ko‘rsatishi muhokama qilinadi. O‘zbek xalq pedagogikasining milliy qadriyatlar va an'analarni bolalarga o‘rgatishda, o‘quvchilarni axloqiy jihatdan yetuk insonlar sifatida shakllantirishda ahamiyati ta'kidlanadi.