PEDAGOGIK TAHLIL VA TA’LIM JARAYONINI OPTIMALLASHTIRISH - Yabbarbergenova Shadigul Abdullaevna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola pedagogik tahlilning ta'lim jarayoniga ta'siri, o‘qituvchilar va ta'lim muassasalarida samarali pedagogik faoliyatni olib borishning metodlari haqida so‘z yuritadi. Pedagogik tahlil o‘quv jarayonining barcha jihatlarini chuqur o‘rganishga va takomillashtirishga imkon beruvchi vosita sifatida taqdim etiladi. Maqolada pedagogik tahlilning ahamiyati, uning ta'lim samaradorligini oshirishdagi roli, shuningdek, o‘qituvchilar va ta'lim muassasalarida samarali pedagogik faoliyatni olib borish uchun qo‘llaniladigan metodlar, usullar va yondashuvlar tahlil qilinadi. Ushbu maqola pedagogik tahlilni samarali qo‘llash orqali ta'lim jarayonini optimallashtirish, o‘quvchilarning akademik natijalarini yaxshilash va ta'lim muassasalarining umumiy samaradorligini oshirishga qaratilgan.