IJTIMOIY MAS’ULIYATLI BIZNES VA SOLIQ INTIZOMI: ZAMONAVIY QARASHLAR - Yerjanov Shohrux Kabil o'g'li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy mas’uliyatli biznes (IMB) konsepsiyasi va uning zamonaviy iqtisodiy muhitdagi o‘rni yoritiladi. Xususan, ijtimoiy mas’uliyatli korxonalar faoliyatida soliq intizomini ta’minlash masalasi tahlil qilinadi. Bugungi global tendensiyalar sharoitida kompaniyalarning nafaqat foyda olishga, balki jamiyat oldidagi majburiyatlarini bajargan holda, adolatli soliqqa tortish tizimiga rioya qilishiga urg‘u berilmoqda. Maqolada O‘zbekiston tajribasi bilan bir qatorda xorijiy yondashuvlar ham solishtirilib, IMB doirasida soliq shaffofligi va ijtimoiy ishonch o‘rtasidagi bog‘liqlik ochib beriladi.