Psixolingvistika yoʻnalishi: Melanxolik temperamentli shaxsning nutqiy tavsifi - Adilova Nafisa Baxodirovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada melanxolik temperamentga ega shaxslarning nutqiy faoliyati psixolingvistik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Melanxolik temperamentning psixik xususiyatlari fonetik, leksik, sintaktik va pragmatik qatlamlarda qanday namoyon boʻlishi yoritiladi. Shuningdek, ta’limiy va ijtimoiy kontekstda melanxolik shaxslarning nutqiy xulq-atvori kuzatuvchanlik, passivlik va ehtiyotkorlik bilan izohlanadi. Maqolada temperament va nutq oʻrtasidagi uzviy bogʻliqlik ilmiy nazariyalar asosida dalillanadi.