“Maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida milliy madaniyat va urf-odatlarni tasviriy ifodalash metodikasi - Usmonova Ruxshona Feruz qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida milliy madaniyat va urf-odatlarni vizual tarzda o‘rgatishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida o‘quvchilarning badiiy tafakkuri, rang va shaklni uyg‘unlashtirish qobiliyati, milliy motivlarni yaratish usullari va ijodiy faollikni oshirish metodlari o‘rganilgan. Shuningdek, darslarni samarali tashkil etish, individual va guruhli ishlashni uyg‘unlashtirish orqali milliy madaniyatni tasviriy ifodalashning amaliy yondashuvlari taqdim etilgan. Maqola o‘quv jarayonida o‘quvchilarda estetik didni shakllantirish, vizual tafakkurini rivojlantirish va milliy o‘zlikni anglashga qaratilgan pedagogik metodlarni ko‘rsatadi.