Maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida milliy motivlar va an’analarni ifodalash metodikasi - Usmonova Ruxshona Feruz qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida milliy motivlar va an’analarni vizual tarzda ifodalashning metodik asoslari o‘rganiladi. Tadqiqotda o‘quvchilarning badiiy tafakkuri, rang va shaklni uyg‘unlashtirish ko‘nikmalari, ijodiy faollikni oshirish usullari hamda milliy madaniyatni tasviriy ifodalashning amaliy yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Maqola darslarni samarali tashkil etish, individual va guruhli ishlashni uyg‘unlashtirish orqali o‘quvchilarning estetik didini shakllantirish va milliy o‘zligini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar beradi.