Natyurmortda rang va shakl kontrasti orqali ifodaviylikni oshirish - Tolibova Umida Davlat qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada natyurmort janrida rang va shakl kontrasti orqali ifodaviylikni oshirishning pedagogik metodikasi tahlil qilinadi. Talabalarda predmetlarning rang, shakl va fazoviy o‘zaro bog‘liqligini anglash orqali badiiy tafakkur, estetik idrok va vizual sezuvchanlikni rivojlantirish usullari yoritilgan. Shuningdek, maqolada Shovdirov S.A.ning ilmiy ishlari asosida rang va shakl kontrasti pedagogik jarayonda qanday samarali qo‘llanilishi ko‘rsatib berilgan.