San’at ta’limida innovatsion texnologiyalar yordamida kreativ tafakkur va estetik didni rivojlantirish - Toshmuhammedova Iroda Alibek qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada san’at ta’limida innovatsion texnologiyalar yordamida talabalar va o‘qituvchilarning kreativ tafakkurini va estetik didini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar, interaktiv metodlar va multimediya vositalari san’at darslarida ijodiy fikrlashni rag‘batlantiradi hamda pedagogik jarayonni samarali qiladi. Maqolada innovatsion texnologiyalarning pedagogik ahamiyati, kreativ tafakkur va estetik didni shakllantirish metodikasi ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, talabalar va o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar berilib, san’at ta’limida innovatsion yondashuvlarni qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi.