5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslarida ijodiy tafakkur va kreativ kompetensiyalarni shakllantirish metodikasi - Tog‘aev Keldiyor Xamidovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqola 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida ijodiy tafakkur va kreativ kompetensiyalarni shakllantirish metodikasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda o‘quvchilarning fantaziya, vizual tafakkur va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan interfaol metodlar, innovatsion yondashuvlar va amaliy ishlar tahlil qilinadi. Maqola individual va guruh ishlari, muammoli vazifalar va turli texnikalardan foydalanish orqali ijodiy kompetensiyalarni shakllantirish imkoniyatlarini ko‘rsatadi va maktab ta’limida amaliy tavsiyalar beradi.