Ijodiy ta’lim jarayonida rangtasvir orqali talabalarning vizual tafakkurini rivojlantirish - Sohibova Zuhroxon Akmal qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada ijodiy ta’lim jarayonida rangtasvir vositalari orqali talabalarning vizual tafakkurini rivojlantirish masalalari o‘rganilgan. Rangtasvir darslari orqali talabalar nafaqat texnik ko‘nikmalarni egallaydi, balki estetik did, ijodiy fikrlash va muammolarni hal qilish qobiliyatlarini rivojlantiradi. Maqolada pedagogik yondashuvlar, kompozitsiya ishlari va interaktiv metodlar yordamida talabalarning ijodiy qobiliyatlarini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning tadqiqotlari maqolaning nazariy asosini tashkil qiladi.