5–7-SINF O‘QUVCHILARIDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA IJODIY KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Tog‘aev Keldiyor Xamidovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqola 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida ijodiy kompetensiyalarni shakllantirishning samarali metodlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda o‘quvchilarning fantaziya, vizual tafakkur va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan interfaol va innovatsion metodlar tahlil qilinadi. Maqola individual va guruh ishlari, muammoli vazifalar va turli texnikalardan foydalanish orqali ijodiy kompetensiyalarni shakllantirish imkoniyatlarini ko‘rsatadi va maktab ta’limida amaliy tavsiyalar beradi.