TASVIRIY SAN’AT MASHG‘ULOTLARIDA CHIZMACHILIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Rustamov Axtam Muxtorovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida chizmachilik ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Chizmachilik texnikasi talabalarda ijodiy tafakkur, vizual kompetensiya va kompozitsion qobiliyatlarni rivojlantirishda asosiy vosita sifatida ishlatiladi. Maqolada amaliy mashqlar, loyiha ishlari va interaktiv metodlar orqali chizmachilikni samarali qo‘llash yo‘llari ko‘rib chiqiladi.