O‘ZBEK MILLIY LIBOSLARIDA BEZAK SAN’ATI VA UNING ESTETIK AHAMIYATI - Ochilova Marjona O‘tkir qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek milliy liboslarida bezak san’ati va uning badiiy-estetik ahamiyati tahlil qilinadi. Xalq amaliy san’atining muhim tarmoqlaridan biri bo‘lgan bezakchilik, kashtachilik, zardo‘zlik, to‘qimachilik va naqshchilik san’atining ayollar kiyimlaridagi roli ilmiy jihatdan yoritilgan. Maqolada milliy kiyimlarning bezak elementlari orqali xalqning badiiy didi, estetik qarashlari va milliy o‘zlik ifodasi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, zamonaviy dizaynda milliy bezaklardan foydalanish uslublari ham o‘rganiladi.