Navoiy Asarlaridagi Badiiy Tasvirlar Va Ranglarning Harmoniya Qoidalari - Qutliyeva Mahbuba Bekpulatovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anatatsiya: Ushbu tadqiqot Alisher Navoiy asarlarida badiiy tasvirlar va ranglarning harmoniya qoidalari masalasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ranglarning badiiy obrazlarni yaratishdagi roli, kompozitsion uyg‘unlikni shakllantirish, shuningdek, estetik va pedagogik ahamiyati tahlil qilindi. Navoiy asarlarida ranglar va tasvirlar orqali hissiy kayfiyatni etkazish, badiiy ritm va muvozanatni yaratishning o‘ziga xos usullari aniqlanadi. Tadqiqot natijalari rang va tasvirlar bilan ishlashning nazariy va amaliy jihatlarini aniqlashga, shuningdek, san’at pedagogikasida qo‘llash imkoniyatlarini ko‘rsatishga qaratilgan.