Navoiy Ijodida Rang Massasi: Estetik Va Pedagogik Jihatlar - Qutliyeva Mahbuba Bekpulatovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anatatsiya: Ushbu tadqiqot Alisher Navoiy ijodida rang massasi masalasini estetik va pedagogik jihatlar nuqtai nazaridan o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda rang massasi orqali badiiy obrazlarning vizual ifodasi, kompozitsion muvozanat, shuningdek, o‘quvchilarda tasviriy san’at kompetensiyalarini shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlar tahlil qilindi. Navoiy asarlarida rang massasi nafaqat badiiy kayfiyat va hissiy holatni etkazishda, balki san’at pedagogikasida o‘quv jarayonini samarali tashkil etishda ham muhim vosita sifatida namoyon bo‘ladi. Tadqiqot natijalari rang massasi bilan ishlashning nazariy va amaliy jihatlarini aniqlashga, shuningdek, san’at ta’limida qo‘llash imkoniyatlarini ochib beradi.