“Tasviriy san’at mashg‘ulotlarida shakl va hajm qoidalarini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari” - Qudratova Gulizuhro Otabek qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida shakl va hajm qoidalarini o‘qitishning ilmiy va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Shakl va hajm elementlarini amaliy mashg‘ulotlarda qo‘llash orqali o‘quvchilarning tasviriy savodxonligi va ijodiy qobiliyatini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar, vizual misollar va interaktiv mashg‘ulotlar orqali shakl va hajm qoidalarini o‘rganish samaradorligi muhokama qilinadi.