Iqlim o’zgarishi va uning iqtisodiy ta’siri - Davlatova Madinabegim (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Bugungi dunyoning eng dolzarb masalalaridan biri bo’lib, u nafaqat ekologik, balki iqtisodiy nuqtai nazardan ham global muammolarga olib kelmoqda. Iqlim o’zgarishining asosiy sabablari va oqibatlari bir-biriga chambarchas bog’liq bo’lib, bu jarayon nafaqat tabiatga, balki insoniyatga ham salbiy ta’sir ko’rsatmoqda.Bu esa bugungi kunda ko’plab iqtisodiy muammolarga sabab bo’lmoqda va respublikalarda taqchilliklar, krizislar yuzaga kelmoqda. Buni oqibatida iqtisodiyot muammolarga yuz tutmoqda va bu muammolar kunning asosiy va dolzarb masalasiga aylanib ulgurgan.