MILLIY KASHTA SAN’ATI ASOSIDA MAKTAB O‘QUVCHILARI UCHUN INTERYER VA DEKORATIV BUYUMLARNI DIZAYNLASH - Nematova Tursuntosh Alisher qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy kashta san’ati asosida maktab o‘quvchilari uchun interyer va dekorativ buyumlarni dizaynlashning pedagogik, badiiy va estetik jihatlari tahlil qilinadi. Milliy kashta nafaqat dekorativ bezak vositasi, balki o‘quvchilarda estetik did, rang uyg‘unligi va ijodiy tafakkur shakllantirishning samarali vositasi sifatida qaraladi. Maqolada interyer buyumlari, mebellar va aksessuarlarni yaratishda milliy kashta naqshlarini qo‘llash, rang uyg‘unligini tanlash va pedagogik ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, milliy kashta san’ati o‘quvchilarning kreativ qobiliyatini oshirish va milliy dizayn tafakkurini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi.