Farmatsevtik kimyo: yangi dori moddalarning sintezi va tahlili - Yodgorova Nozima Ulug‘bek qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada farmatsevtik kimyo fanining zamonaviy yo‘nalishlari, yangi dori moddalarning kimyoviy sintezi, ularning tahlil usullari va farmakologik samaradorligini oshirish usullari haqida so‘z yuritiladi. Yangi molekulalarni yaratish jarayonida organik sintez, kompyuter modellash, biotexnologik usullar va spektroskopik tahlilning o‘rni yoritilgan. Maqola dori moddalarning xavfsizligi va sifatini nazorat qilishda kimyoviy tahlilning ahamiyatini ko‘rsatadi.