ZAMONAVIY RAQS SAN’ATIDA AN’ANAVIY RAQS USLUBLARINING TALQINI - Muratbekova Turdigu'l Tursinbek Qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada zamonaviy raqs san’atida an’anaviy raqs uslublarining ijodiy talqini va integratsiyasi masalalari tahlil qilinadi. An’anaviy raqs uslublari – milliy madaniyat va tarixiy merosning ajralmas qismi bo‘lib, ularning zamonaviy sahnalarda ijodiy ifodalanishi yosh avlodning estetik didi, badiiy tafakkuri va milliy g‘ururini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada an’anaviy raqs elementlarini zamonaviy sahna texnikalari bilan uyg‘unlashtirish, ijodiy talqin va pedagogik yondashuvlar orqali talabalarda badiiy sezgirlik va ijodiy fikrlashni shakllantirish muammolari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada raqs ijrosida milliy motivlar, ritm va harakat uslublarini saqlashning ahamiyati ham ta’kidlanadi.