Raqamli texnologiyalar asosida tasviriy san’at o‘qituvchilarining madaniy kompetentligini oshirish yo‘llari - Muzropova Guljamol Mardonovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar asosida tasviriy san’at o‘qituvchilarining madaniy kompetentligini oshirish masalalari yoritilgan. Hozirgi davrda ta’lim jarayonida raqamli vositalar, virtual muzeylar, onlayn platformalar va multimedia texnologiyalaridan samarali foydalanish san’at ta’limining sifatini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda o‘qituvchilarning madaniy kompetentligini shakllantirishda innovatsion yondashuvlar, interaktiv metodlar va raqamli resurslardan foydalanishning nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, milliy va jahon madaniyatini integratsiyalashgan holda o‘quv jarayoniga joriy etish yo‘llari ham ko‘rsatib o‘tilgan.