“Oliy ta’limda tasviriy san’at asarlarini badiiy idrok va kreativ tafakkur orqali o‘rganish metodikasi” - Kodirov Obid Esonboy o‘g‘li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at asarlarini badiiy idrok va kreativ tafakkur orqali o‘rganishning ilmiy-metodik asoslari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda talabalarni san’at asarini idrok etish jarayonida ijodiy tafakkur, estetik did va vizual tafakkurini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada pedagogik tavsiyalar, interfaol metodlar va digital vositalardan foydalanish yo‘llari taqdim etiladi.