O‘qituvchilarda kasbiy charchash sindromi va uni yengish strategiyalari - Ismoilova Sarvinoz Ne’mat qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘qituvchilarda kasbiy charchash sindromi (burnout)ning psixologik xususiyatlari, uning kelib chiqish sabablari hamda uni yengish strategiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘qituvchilarning ishdagi emotsional zo‘riqishlari, motivatsiya pasayishi, professional samaradorlikning kamayishi va ruhiy toliqishning shaxs hamda ta’lim sifati uchun xavfli oqibatlari yoritiladi. Shuningdek, kasbiy charchashning oldini olishda psixologik yordam, stressni boshqarish, ijobiy motivatsiyani shakllantirish va o‘zini rivojlantirish texnikalarining ahamiyati ko‘rsatib beriladi.