Zamonaviy texnologiyalar va kino - Xabipnazarova Gu‘lshad Xojabaevna; Tajetdinova Gu‘ljaxan (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalarning kino san’atiga ta’siri, yangi raqamli vositalarning yaratuvchanlik jarayoniga kiritgan o‘zgarishlari hamda kino industriyasining rivojlanishidagi texnologik yondashuvlar tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar, kompyuter grafikalari, virtual reallik va sun’iy intellekt kino yaratuvchilari uchun yangi imkoniyatlar ochgani, shu bilan birga, estetik, ijtimoiy va falsafiy masalalarni ham yuzaga keltirayotgani ko‘rsatib o‘tiladi.