Geometrik masalalar yechish orqali o‘quvchilarda mantiqiy fikrlashni shakllantirish - Eshmurodov Axmadjon Nurmuradovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada geometrik masalalarni yechish jarayonida o‘quvchilarda mantiqiy fikrlashni shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Geometrik topshiriqlar o‘quvchilarning tafakkur jarayonini rivojlantirish, tahliliy va mantiqiy fikrlash qobiliyatini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda chizmachilik va geometriya fanlarining integratsiyalashgan holda o‘qitilishi orqali o‘quvchilarda fazoviy tasavvur, mantiqiy mulohaza yuritish hamda ijodiy yondashuvni rivojlantirish yo‘llari yoritilgan.