Tasviriy san’at darslarida o‘quvchilarda estetik didni shakllantirishning pedagogik asoslari - G‘aybullayeva Mehribon G‘olibovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada tasviriy san’at darslari orqali o‘quvchilarda estetik didni shakllantirish jarayonining pedagogik va psixologik asoslari yoritilgan. Estetik did o‘quvchining go‘zallikni idrok etish, baholash va uni badiiy ifodalash qobiliyatini shakllantiruvchi muhim fazilat sifatida talqin etiladi. Maqolada Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning san’at ta’limi sohasidagi ilmiy qarashlari asosida estetik tarbiya jarayonida rang, shakl, kompozitsiya, badiiy obraz va ijodiy faoliyatning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. O‘qituvchining metodik yondashuvi, dars jarayonida innovatsion usullarni qo‘llash va o‘quvchilarning hissiy-estetik tajribasini boyitish orqali estetik didni rivojlantirish yo‘llari ochib berilgan.