Umumiy o‘rta ta’limda o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini rivojlantirishda tasviriy san’at darslarining ahamiyati - G‘aybullayeva Mehribon G‘olibovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
ANOTATSIYA: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini rivojlantirishda tasviriy san’at darslarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada ijodiy tafakkur tushunchasining mohiyati, uning pedagogik-psixologik asoslari hamda tasviriy san’at mashg‘ulotlarining ijodiylikni rivojlantirishdagi ta’sir mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, Shovdirov S. A. va boshqa tadqiqotchilarning san’at ta’limi bo‘yicha ilmiy ishlari asosida dars jarayonida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, badiiy idrok va estetik didini rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.